Lady Helmsman Web Forum

Frågor och tankar kring havets vackraste båt
Lady Helmsman Web Forum
Start a New Topic 
Author
Comment
Det regnar in!

Vi tar in vatten via genomföringen för färskvattenpåfyllningsslangen (långt ord!), eller i närheten, i skottet mellan ankarboxen och förpiken. När det regnar eller vi seglar så att det kommer in vatten i botten av ankarboxen spiprar det in lite vackert och fyller kölsvinet tämligen snabbt med några liter extra.

Är det någon som har några idéer om vad jag kommer att möta när jag börjar gräva efter torrsättning? Kommer det vara läge att riva fram sticksågen för att i vår plasta upp ett helt nytt skott? Eller finns en chans att det efter att få torkat ut ordentligt räcker med att bara laga det ställe där det läcker. Det är lite blött i trät längs ned framför främre dynan i förpiken men jag kan inte se några sprickor eller dyligt ifrån ankarboxen...

/Jocke SWE82

Re: Det regnar in!

Inte för att jag vill vara negativ, men i min kristallkula ser jag en del vinterjobb på Bosön...
Det skott du ser i förpiken är inte detsamma som det du ser i ankarboxen.

I förpiken sitter eb 6mm teak-fanerad skiva som i princip hålls på plats av hyllorna, (Ja de måste också bort...) Innanför den tunna snygga skivan hittar du förmodligen ett skaplogt blött och förmodligen delvis delaminerat skott. Skottet brukar vara helt inplastat på ankarboxsidan, något som inte hjälper det att torka när ****** väl kommit in.

Gör en mall på skottet i grovt papper från ankarboxen innan du börjar riva i det så blir det lättare att få till ett nytt än när du står där med en massa lösa småbitar.

Lycka till!