BEN KIMIM

Kendinizi anlatin ve taniyin...

Return to Website

CEVAP YAZ
  FORUM

Subject:   gabar ciyan
ISIM:   özgür gazatesi
Date Posted:   Apr 3, 07 - 10:51 AM
özgur politika gazetesi

Gabar çiyan: Anadolu Kürtlerinin sayýsý ne kadar, hangi aþiretlerin nerede yaþadýklarý ile ilgili bilgi isteyecektim...

Þ. Reþi: Nüfusla ilgili olarak kesin bir rakam vermek zor. Fakat Ýç Anadolu'da yaklaþýk olarak 2 milyon dolayýnda Kürd'ün yaþadýðý tahmin ediliyor. Ankara'dan Konya'ya, Kütahya'dan Kürdistan'a kadar uzanan bir alana yayýlmýþlar. En büyük aþiretin Reþiya olduðu tahmin edilmektedir. Bunlarýn 70 ile 80 dolayýnda köyü olduðu sanýlýyor. Daha sonra Þex Bizini aþireti geliyor. Bunlar da Lor Kürtleridir. Bunlar Polatlý, Haymana ve Ankara bölgesinde yerleþiktir. 40-50 köyleri olduðu sanýlýyor. Canbek aþireti de bölgede bulunan diðer büyük bir aþiret. Onlar Cihanbeyli, Sülüklü ve Polatlý'ya kadar uzanan yerlerde kalmaktalar. 30'e yakýn köyleri var. Diðer aþiretler ise, Sewêdî, Têrikî, Mîkaili, Modanlý'dýr. Tabii Anadolu tarihi ve yerleþim yerleri ilgili bilgiler çok yönlü, bir söyleþiye sýðmasý imkansýz. Bu konuda geniþ bilgileri içeren çalýþmam yakýnda çýkacaktýr. Sanýyorum bu çalýþma, onlarla ilgili araþtýrma yapan kiþilere çok yönlü olarak yardýmcý olacaktýr.
Replies:    
Re: gabar ciyan by ŞİVAN · Mar 27, 08 - 2:01 AM

CEVAP YAZ
  FORUM

powered by Powered by Bravenet bravenet.com